Hybridbilar - Massor med hybridbilar

Alternativ till bensin

Alternativ till bensin

E85 - Etanol

Det finns i dag ett ental mer miljövänliga alternativ till bensin. Det vanligaste bensinalternativet är E85 som är en blandning av etanol och bensin. E85 finns tillgängligt på nästan alla mackar och är betydligt billigare per liter än bensin men bensin har bättre energiinnehåll. Alla bilar för etanoldrift klarar också att kära på bensin.

Biogas som ersättning till bensin

BioGas ökar kraftigt i Sverige både när det gäller biogasmackar och biogasbilar, dock från låga nivåer. Främsta fördelarna med biogas jämfört med bensin är förutom den stora miljövinsten samt även att de samhällsekonomiskt är bra då man använder mycket avfall som slaktavfall och rötslam för produktionen av biogas.

Framtidens bensinmack - Laddstolpe

Framtidens bensinmack

Framtidens drivkälla till bilar som åker sträckor kortare än 200 km kommer inte vara bensin utan el och tankas från en laddstole hemma, på jobbet, i parkeringsgarage eller utanför vägkrogar. Dessa elbilar kommer stort i Kina eftersom redan 2010 importerade Kina 54% av alla olja.

År 2015 fanns det över 100 kinesiska biltillverkare som har minst en elbil i sitt sortiment. De flesta av dessa elbilarna är mycket små och enkla men kommer att utvecklas.

Under de närmaste 10 åren kommer dock elcyklarna först komma ut till en bredare allmänhet och därefter kommer elbilarna att spridas till större grupper. Främsta orsaken till att elbilarna dröjer är de ganska höga kostnaderna för batterier till bilarna.

Fördelen med laddstolpar är att distributionen av drivmedlet är enkelt, kostnaden för el per km kommer alltid vara mindre en 5% av bensin samt att vilken utgångsmaterial som helst kan användas till tillverkning av el så som sol, vind, vatten, skog, avfall, mm.


Massor med info om hybridbilar

Här finns alla information och fakta som du behöver veta om hybridbilar och vilken hybridbil som en det bästa valet.Meny - Hybridbilar
Till förstasidan på www.hybridbilar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Plug-inElhybridBränslecellElbil