Hybridbilar - Massor med hybridbilar

Alternativ till biogas

Alternativ till biogasen

Det finns i dag alternativa drivmedel som fortafarande är större än biogasen.

E85 - Etanol

Etanol eller biogas

Det finns i dag etT antal miljövänliga alternativ till biogas men inget är lika miljövänligt som biogas. Det vanligaste biogasalternativet är E85 som är en blandning av etanol och biogas.

E85 finns tillgängligt på nästan alla mackar och är betydligt billigare per liter än biogas men biogas har bättre energiinnehåll. Alla bilar för etanoldrift klarar också att kära på biogas.

Bensin istället för biogas

Framtiden för Biogas

Bensin har länge varit det klar dominerande drivmedlet för personbilar. Den senaste tiden har dock etanol och biogas ökat och elbilarna börjar komma.

Framtidens biogasmack - Laddstolpe

Framtiden för Biogas

Framtidens drivkälla till bilar som åker sträckor kortare än 200 km kommer inte vara biogas utan el och tankas från en laddstolpe hemma, på jobbet, i parkeringsgarage eller utanför vägkrogar. Dessa elbilar kommer stort i Kina eftersom Kina redan år 2010 importerade 54% av alla olja i världen.

Det kommer innan år 2015 finnas över 100 kinesiska biltillverkare som har minst en elbil i sitt sortiment. Fördelen med laddstolpar är att distributionen av drivmedlet är enkelt, kostnaden för el per km kommer alltid vara mindre en 10% av biogas samt att vilken utgångsmaterial som helst kan användas till tillverkning av el så som sol, vind, vatten, skog, avfall, mm.


Massor med info om hybridbilar

Här finns alla information och fakta som du behöver veta om hybridbilar och vilken hybridbil som en det bästa valet.Meny - Hybridbilar
Till förstasidan på www.hybridbilar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Plug-inElhybridBränslecellElbil