Hybridbilar - Massor med hybridbilar

Biogasbilar - Bilar för biogas

Bilar för biogas

Biogasbilar är bilar som kan köra på biogas och har en vanlig bensinmotor, en så kallad Ottomotor, som kompletterats med ett eget bränslesystem för att hantera biogasen. Tryckbehållare används för att lagra biogasen i stället för en öppen tank som används till bensinen. I tryckbehållaren komprimeras gasen till ett maximalt tryck av 200 atmosfärers tryck.

Detta innebär att 4.5 liter komprimerad biogas motsvarar samma körsträcka som 1 liter bensin. På den svenska marknaden finns drygt 30 olika bilar som kan köras på biogas.

Övrig användning av biogas

Användning av biogas

Biogas används även på prov för flygresor med propellerplan men denna biogas skiljer sig skiljer från den besinen som används för fordon på marken. Vanligen har flygbiogasen ett högre oktantal och en något annorlunda sammansättning.

I flygbiogas är fortfarande alkylbly en vanlig tillsats och bränslet består till stor del av alkylat, vilka har god blyrespons. Före Ottomotorns genombrott användes biogas till fläckborttagning, avlusning, lampolja mm.

Resterna från biogasproduktionen kan användas som gödsel vilket kommer att göras i Plantagons planerad pilotanläggning i Linköping.


Massor med info om hybridbilar

Här finns alla information och fakta som du behöver veta om hybridbilar och vilken hybridbil som en det bästa valet.Meny - Hybridbilar
Till förstasidan på www.hybridbilar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Plug-inElhybridBränslecellElbil